Locul 4 la Raliul Clujului
A patra etapă din Campionatul Naţional de Raliuri a adus Skodei Fabia RS locul 4 la grupa A. La ultima etapă de asfalt au fost înscrise în total 75 echipaje... mai departe
Locul 2 la Hunedoara pentru Skoda Fabia RS TDI
A treia etapa a Campionatului National de Raliuri a adus echipajului Ernest Mulner-Eugen Pop locul 2... mai departe

Interviu cu Ernest Mulner

Cine este Ernest Mulner în viaţa de zi cu zi?
Ernest: Sunt un tip normal, plin de viaţă, energie, şi cu hotărâri tranşante.

Când ai avut primul contact cu
automobilismul?

Ernest: În anul 1986 am debutat în Campionatul naţional de carting la cea mai mare clasă şi mi-am adjudecat titlul de campion naţional în acel an.

Ai mai practicat şi alte sporturi?
Ernest: Motocross-ul! Încă de la vârsta de 9 ani, am urcat pentru prima oară pe o motocicletă, deoarece tatăl meu era la vremea respectivă antrenor de motociclism pentru Clubul Steagul Roşu din Braşov. În timp, prin multă muncă, mi-am adjudecat titlul de multiplu campion naţional la motocross.

Cum eşti la volan în viaţa de zi cu zi?
Ernest: Mă consider un tip ordonat, cu destul de mult calm şi respect aproape în totalitate regulile de circulaţie rutieră (exceptând viteza, dar nu în exces – [râde]).

Cum te inţelegi cu Eugen Pop? Dar cu Fabia RS TDI?
Ernest: Cu Eugen mă înţeleg foarte bine, acomodându-mă repede cu stilul lui de dictare, care este un stil mai performant decât al copiloţilor mei anteriori.

Fabia este o maşină pe care am îndrăgit-o la prima vedere din gama Skoda, iar maşina de curse, Skoda Fabia RS TDI, este o maşină mică, plăcută şi chiar rapidă pe unele probe unde se pretează motorizările diesel.

Ce obiective pe plan profesional ţi-ai propus pentru acest an?
Ernest : Pe plan profesional îmi doresc îmbunătăţirea calităţii muncii desfăşurate în service-ul Delcar, pe plan sportiv, obiectivul nostru fiind ocuparea locului 3 la grupa A, la finalul campionatului.

Dar în plan personal ?
Ernest: Îmi doresc o viaţă cât mai liniştită alături de familia mea.

Te-ai putea întreţine din Motorsport?
Ernest: Numai dacă aş fi necăsătorit şi fără obligaţii familiale!

Ce se pregăteşte echipajul Ernest Mulner – Eugen Pop pentru etapa de raliu de la Braşov?
Ernest: Cum am mai spus şi în alte interviuri, etapele desfăşurate acasă sunt cele mai dificile, şi îmi doresc foarte mult să-mi satisfac toţi fanii, terminând pe podiumul grupei A.

Cum vezi tu finalul CNR 2008?
Ernest: Mă văd clasat pe podium la grupa A, deşi sunt conştient că nu este o luptă uşoară, iar în finalul campionatului sunt sigur că vom avea o echipă DELCAR MOTORSPORT bine închegată (aici mă refer la toţi colaboratorii noştrii care ne-au ajutat să se nască această echipă).

Dar startul CNR 2009?
Ernest: Rămânând în această configuraţie, în 2009 vom pleca cu certitudine de la un alt nivel de pregatire tactică şi tehnică, neştiind însa la caest moment dacă vom alerga sau nu cu aceeaşi maşină..Bănuiala mea personală este totuşi aceea că vom concura tot cu Skoda Fabia RS TDI – deoarece nu a apărut încă nici o altă omologare în clasa Fabiei, decât aceea pentru Fabia Super 2000 - care încă nu este livrabilă şi este şi foarte scumpă...Totul depinde de sponsori, şi de cât de mult vor dori să se implice în imaginea Skodei, în 2009...Dacă vor continua să ne fie alături ca şi până acum...cu siguranţă vom ieşi învingători!!!Echipajul Delcar Motorsport multumeşte sponsorilor săi:Cât şi celor care nu se văd!