Locul 4 la Raliul Clujului
A patra etapă din Campionatul Naţional de Raliuri a adus Skodei Fabia RS locul 4 la grupa A. La ultima etapă de asfalt au fost înscrise în total 75 echipaje... mai departe
Locul 2 la Hunedoara pentru Skoda Fabia RS TDI
A treia etapa a Campionatului National de Raliuri a adus echipajului Ernest Mulner-Eugen Pop locul 2... mai departe

Skoda Fabia RS ia startul în Campionatul de Raliuri al României 2008

În Campionatul de Raliuri al României 2008, echipajul Ernest Mulner-Eugen Pop va concura în cadrul grupei A cu Skoda Fabia RS, motorizare diesel. Echipa şi-a propus pentru acest campionat podiumul grupei A. Lansarea echipei coincide cu aniversarea a 100 de ani de la primul succes remarcabil înregistrat de Skoda în competiţiile auto.

Pilotul echipei, Ernest Mulner (Braşov) este multiplu campion naţional la motocross, deţinând 17 titluri individuale şi 10 titluri cu echipa. În 1994 a obţinut titlul de campion balcanic.
Începând cu anul 2003, şi-a făcut debutul în raliuri, câştigând locul V la grupa A. Ernest Mulner a avut un trend ascendent în competiţiile de raliu. În 2004 a câştigat titlul de vicecampion naţional la grupa A şi de campion naţional cu echipa OMV Rally Team. În 2005, a ocupat locul 3 la Campionatul de Viteză în Coastă al Romaniei (grupa N), iar în 2007 locul 3 la cupa monomarcă Dacia Logan Joe. Ernest Mulner afirmă că “îşi doreşte să-şi îmbunătăţească rezultatele în automobilism cât mai aproape de nivelul obţinut în competiţiile de motocross.”

Eugen Pop, copilot al echipei, este din Câmpulung Muscel şi şi-a făcut debutul în competiţiile de raliu în anul 1979, alături de Rally Club Universitatea Craiova. A câstigat titlul de Campion la Grupa A în 1987 şi titlul de vicecampion la aceeaşi grupa în 6 campionate ale României (1986, 1988, 1989, 2003, 2004, 2005). Timp de 2 ani consecutiv s-a clasat printre primii 10 sportivi ai anului (1987, 1988) iar în perioada 1986 – 1989 a participat în Campionatul European de Raliuri.
“Anul acesta am ales sa mă alătur lui Ernest Mulner, echipei şi sponsorilor care ne susţin. Simt că vom reuşi performanţele scontate, având în vedere maşina şi materialul de care dispunem, cât şi interesul obiectivului propus. Sunt foarte optimist şi încrezator”, afirmă Eugen Pop.

Înainte de prima etapă care va avea loc la Braşov în perioada 7-8 martie, echipajul a efectuat mai multe teste cu maşina de concurs. Probele au avut loc în afara Braşovului, pe un asfalt umed dar şi uscat, iar concluziile despre stadiul de pregătire al maşinii sunt promiţătoare: maşina este puternică, controlabilă, echilibrată, iar înţelegerea între pilot şi copilot este foarte bună. “Trebuie să ne obişnuim cu cuplul mare pe care îl confera motorul diesel al maşinii. Pana acum am condus numai autoturisme pe benzină iar diferenţa se simte. Dat fiind că Raliul Braşovului are foarte multe zone de coborâre, frânele vor fi solicitate la maxim şi trebuie să găsim reglarea corectă a acestora. Maşina este compactă, are dinamică şi o ţinută de drum bună. Suntem însă în căutarea celei mai bune formule de setări pentru a fi cât se poate de eficienţi şi rapizi” afirmă pilotul echipei.

În spatele echipajului Ernest Mulner şi Eugen Pop, se află echipa de asistenţă tehnică formată din 3 mecanici experientaţi şi pasionaţi: Alexandru Csiszar, Silviu Baba şi Cătălin Prahoveanu. În plus, partea de management este asigurată de Team Managerul Andrei Ivan. Pentru fiecare dintre ei, pregatirea maşinii a reprezentat o adevarată provocare.

“Raliul este un sport foarte costisitor, dar foarte frumos în acelaşi timp. Eu cred că fără pasiune, sacrificii şi răbdare nu se poate face nimic. Maşina este o provocare, chiar dacă lucrăm zi de zi la pregătirea ei. Avem încredere în noua familie Skoda Fabia RS şi ştim că vom fi cât mai sus în acest campionat.” (Alexandru Csiszar, mecanic)

“Anul acesta se anunţă un sezon greu pentru grupa A. Competiţia este mare dar şi Skoda Fabia RS este competitivă, iar echipa foarte unită. Eu sunt optimist şi sigur că vom caştiga un loc pe podium.” (Silviu Baba, mecanic)

“Daca nu-ţi place ceea ce faci mai bine nu te apuci. Totul începe cu pasiune şi cu un vis. Lucrând în cadrul echipei de raliu am descoperit că acest sport este o continuă provocare căreia trebuie să îi faci faţă. Am descoperit de asemenea că e foarte important să-ţi cunoşti perfect colegii de echipă pentru a trece peste momentele limită în concurs.
Îmi doresc sa fim cât mai sus în acest an. Pentru mine, aceasta ar fi răsplata ideală pentru toată munca depusă.” (Cătălin Prahoveanu, mecanic)

“Sezonul 2008 a început pentru mine în vara anului 2007. A prins apoi contur după terminarea sezonului 2007. La momentul acela, proiectul pentru 2008 era definit în termenii: <<am cam şti noi, am cam putea şi am cam vrea>>. Acum, când startul CRR 2008 este foarte aproape, termenii în care discutăm sunt uşor, dar esenţial diferiţi: <<ştim, putem, vrem!>>” (Andrei Ivan, Team Manager)

Partenerii care vor susţine echipajul Ernest Mulner – Eugen Pop în CRR 2008, sunt DELCAR-dealer autorizat Skoda, PORSCHE Romania, CANON Romania, IVABAN Consult, ASTRA Asigurări, AUTONET, Lubexpert (Mobil 1), PORSCHE Bank.